De kracht van Verbinden & Loslaten | Camping retreat weekend 24 en 25 augustus

Wees welkom op dit bijzondere weekend. Ervaar je eigen kracht en die van anderen. Ga opgeladen en vol vertrouwen weer naar huis.

Het retreat staat in het teken van verbinding met jezelf en verbinding met elkaar. We zoeken in dit weekend de verbinding met ons lichaam, met onze gevoelens en met emoties. Op het menu staan onder andere: boosheid, verbonden ademen en een ijsbad.

Op een fijne plek in Friesland hebben we onze eigen privé domein waar we samen verblijven. Lekker buiten, midden tussen de weilanden. Met goed eten, samenzijn rond het kampvuur, wakker wordend tussen de hazen, de hertjes en de koeien, zoeken we de verbinding.

 

Programma onderdelen:

 

De kracht van boosheid/woede

Ga je huilen als je boos bent? Of word je überhaupt nooit boos? Vermijd je liever conflicten? Vind je boosheid zinloos, misschien wel heel spannend of een negatieve emotie? Of heb je juist een kort lontje en word je te snel boos?

Voor velen is boosheid een uitdagend thema. Het maakt vaak veel los aan emoties en we hebben er vaak een oordeel over. Hoe ga jij er mee om?

In deze workshop leer je de kracht van boosheid en woede kennen. We gaan aan de slag met hoe je op een gezonde manier met boosheid van jezelf en anderen kan omgaan en hoe je de kracht van boosheid kunt gebruiken om stevig te staan, voor jezelf op te komen en grenzen aan te geven.

 

Magie van Adem en Connectie

Ga jij altijd maar door? Neem je nauwelijks tijd om even te stoppen en te voelen hoe het gaat?

Omdat je gedachten maar doorrazen, omdat er zoveel te doen is, omdat, omdat…

Neem eens de tijd voor een pauze. Een pauze om adem te halen. Tijd om te zijn met wat er is. Tijd om te zijn. Door gebruik van onze adem komen we meer in contact met onszelf.

Bewust verbonden ademen kan helpen om te ontspannen maar ook om (oude) spanningen en emoties in je lijf op te zoeken, te omarmen en weer los te laten. Om zo het contact met jezelf, met je emoties en met je lichaam te verbeteren.

 

Samen eten, kampvuur en camperen.

 

Ochtendmeditatie + yoga

Heerlijk wakker worden op ons prive weiland. Misschien zien we de hertjes nog voorbijkomen. We starten de dag ontspannen samen met een fijne meditatie en yogales.

 

IJskoude oefening in controle en loslaten

Heb je moeite om controle los te laten?

Een ijsbad is hiervoor een magisch middel. Het is spannend, verkwikkende, vervelend, heerlijk, eng, leuk. Het is van alles wat; kortom het is een bijzondere ervaring.

De confrontatie met het ijs dwingt je om de controle (even) los te laten. Door de extreme koude schrikt je lijf en hoofd zodat je los kan laten en kan uiten wat je op dat moment voelt of dwars zit. En vervolgens pak je de controle terug met behulp van je ademhaling. Het ijs leert je comfort te voelen in discomfort. Iets wat we op verschillend momenten in het leven kunnen gebruiken.

En na afloop van het ijsbad? Dan voel je je on top of the world.

 Praktisch:

Prijs: €148

Inclusief maaltijden en drankjes. Lunch en diner op dag 1. Ontbijt op dag 2.

Inclusief overnachting op onze prive kampeerterrein (laat weten als je geen eigen kampeermiddel hebt).

We starten op 24 Augustus om 9.30u en ronden af op 25 augustus rond het middaguur. Voor aanvang krijg je nog informatie toegestuurd.

Het weekend gaat door bij voldoende aanmeldingen.

 

Let op:

Voor verbonden ademen en het ijsbad gelden contra indicaties. Dit wordt afgeraden als je zwanger bent, een voorgeschiedenis hebt van psychose, zware angsten of epilepsie, bij long of cardiovasculaire aandoeningen, hoge bloed- of oogdruk en als je recent een operatie hebt gehad. Raynaud aandoening is een contra-indicatie specifiek voor ijsbad. Twijfel je? neem even contact op of vraag het je eigen arts.

Weekend retreat Innerlijk kindwerk 'Voluit Leven' 19 en 20 oktober

In contact met je innerlijke kind

Ken je nog dat gevoel in je buik als je op een schommel heen en weer gaat? Of wanneer je in die grote boom in het park geklommen was? De euforie! Vrij zijn, niets moeten en jezelf gewoon even laten gaan. Het is het kind in mij dat hier superblij van wordt. Waar werd jij als kind blij van? En maak jij nog wel eens contact met dat deel in jou?

Wie bepaald?

Wanneer je opgroeit ben je afhankelijk van je ouders als het gaat om veiligheid, verzorging en erkenning. Je bent kwetsbaar en je kunt nog niet zelf kiezen waar je woont, bovendien heb je maar een beperkt aantal mogelijkheden om aan te geven wat je nodig hebt.
Wanneer er iets gebeurt wat voor jou als baby of kind  overweldigend is, voel je de behoefte om jezelf beschermen. Je schermt dan als het ware dat deel van jou wat bijvoorbeeld gekwetst, of angstig is af. Dit is natuurlijk geen bewuste keuze of beslissing, maar iets dat automatisch gebeurd om onszelf te beschermen. Als volwassene hebben we vaak geen idee meer dat bepaald gedrag dat we vertonen ooit ontstaan is om onszelf te beschermen. We zijn zo gewend geraakt om op deze manier met bijvoorbeeld pijnlijke, moeilijke, of angstige situaties om te gaan dat we denken dat we nou eenmaal zo zijn.

Wanneer deze manieren van omgaan met situaties ons belemmeren in het dagelijks leven dan is het belangrijk om te kijken waarom het ooit nodig is geweest dat we ons zo gingen gedragen. 

Wanneer je het lastig vind om met bepaalde emoties om te gaan of te ervaren wat je werkelijk voelt. Wanneer je het lastig vind om je grenzen aan te geven en te bewaken, Wanneer het lastig vind om relaties en vriendschappen aan te gaan of te onderhouden.

Kan jouw innerlijk kind wel wat hulp gebruiken?

Heb jij te maken gehad met de volgende situaties dan kan innerlijk kindwerk helend zijn.

  • Er was sprake van een problematische zwangerschap of bevalling (zwangerschapsvergiftiging, keizersnede, vacuümpomp)
  • Je bent als kind opgenomen geweest in het ziekenhuis (couveuse, ziekte of operatie)
  • Je bent als kind je vader, moeder of een ander familielid/naaste verloren
  • Je bent opgegroeid in gezin met een langdurig zieke ouder, broer of zus. (depressie, dementie, kanker, etc)
  • Je bent opgegroeid in een onveilige thuissituatie (verslaving, fysieke of emotionele mishandeling, criminaliteit)
  • Je vader of moeder emotioneel niet beschikbaar was.

Wanneer je moeite hebt met het voelen van emoties, het voelen en/of bewaken van je grenzen, het vertrouwen in anderen en/of het aangaan van relaties is innerlijk kindwerk een mooie ingang om hiermee aan de slag te gaan.

Praktisch:

Prijs: €325 

Inclusief koffie, thee en lekkers

Exclusief lunch en overnachting.

19 en 20 oktober van 10.00- 16.00 u

Voor aanvang krijg je nog informatie toegestuurd.

Het weekend gaat door bij voldoende aanmeldingen.